Skip to content

Start2Swim Competitief

Start2Swim Competitief

Voor wie altijd al de borstcrawl wilde leren beheersen, voor wie borstcrawl beter wil leren beheersen of voor wie eigenlijk ook wel eens redelijk gemakkelijk een paar kilometer in buitenwater wil kunnen zwemmen wordt dit jaar voor het eerst door De Dommelbaarzen een borstcrawlcursus georganiseerd.

De cursus bestaat uit twee modules

Module 1 (binnen)

Gedurende drie maanden wordt er eerst gewerkt aan de techniek. Dat doen we binnen in het LACO zwembad te Vught. Het voordeel hiervan is dat er veel en direct contact is tussen trainers en deelnemers. Na die drie maanden kun je mee naar de tweede module. Nog een keer module 1 om je verder te bekwamen in de techniek van de borstcrawl kan natuurlijk ook. 

Module 2 (buiten)

Module 2 is bedoeld om de opgedane techniek in te slijpen en het uithoudingsvermogen op te bouwen. De tweede module wordt gegeven in De IJzeren Man te Vught. Na deze tweede module van wederom drie maanden ben je in staat om 2 kilometer borstcrawl te zwemmen. Dat kun je vervolgens toepassen bij de IJzeren Man Zwemrace, bij Swim to Fight Cancer 073, een triatlon of een zwemtocht. 

Meedoen

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich inschrijven. We splitsen tijdens de training de groep in beginners en gevorderden. De beginners krijgen de slag stap voor stap aangeleerd, de gevorderden zullen hun techniek verbeteren door middel van gerichte techniekoefeningen. De beginnersgroep is geschikt voor iedereen die zwemmen leuk vindt en zelfstandig een paar banen achter elkaar zwemmen kan (Zwemdiploma B niveau). 

De gevorderden groep is geschikt voor iedereen die sneller, beter en met minder moeite verder en/of sneller wil leren borstcrawlen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan triatleten, maar ook aan recreatieve zwemmers. 

De training wordt gegeven door Ivar Wijffels, wedstrijdzwemmer (binnen en buiten), ondersteund door een aantal ervaren zwemmers. 

Module 1 (binnen) gaat weer lopen vanaf 18 januari, 12 trainingen.
De tweede module wordt vanaf mei weer ingepland. 

Kosten
De kosten van de modules zijn beperkt gehouden tot €97,50 per module.

Verzekering

Een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren is verplicht bij deelname.  

Wil je meedoen, schrijf je dan nu in. Stuur hiervoor een mail aan start-to-swim@dommelbaarzen.com en je krijgt het inschrijfformulier toegestuurd. Let op: er zijn nog maar een aantal plaatsen beschikbaar. 

We heten je graag van harte welkom op de eerste training op donderdag 18 januari a.s. om 20.15 bij Laco Vught.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ivar Wijffels of Hans Platteeuw door een mailtje te sturen aan start-to-swim@dommelbaarzen.com of kijk op https://www.facebook.com/start2swimvught/.