Skip to content

Start 2 Swim

header1

Start 2 Swim: borstcrawl-les voor volwassenen

Heb je altijd al een betere tijd willen scoren op de triatlon, een uitdaging aan willen gaan als Swim-To-Fight-Cancer, of wil je het gewoon omdat het je leuk lijkt? Dan is onze Start-to-Swim (S2S) cursus dé manier om de borstcrawl echt onder de knie te krijgen.

Hoe is de cursus georganiseerd?
Wij geven S2S-cursussen waarin je door een groep enthousiaste wedstrijd- en/of open water-zwemmers begeleid wordt. Er start elk jaar een cursus in januari en in september (12 lessen van één uur). Daarnaast bieden we rond mei en juni een specifieke cursus aan voor het open water zwemmen (7 lessen). De lessen van de cursus in januari en september vinden plaats in het LACO Feel Fit Center in Vught, die van de mei-cursus deels in het zwembad en deels in de IJzeren Man in Vught.

De najaarscursus start op 14 september 2023 en duurt tot en met 30 november 2023. Deze cursus wordt, zoals gebruikelijk, op donderdagavond tussen 19:30 en 20:30 u in Feel Fit Center Vught gehouden.

De wintercursus start op donderdag 18 januari 2024.

In de cursus richten we ons op het aanleren of verbeteren van alle facetten van de borstcrawlslag, te beginnen bij de juiste ligging in het water, de ademhaling en daarna het omzetten van kracht met de been- en armslag in een juiste beweging. Doel is om na afloop van de cursus sneller maar vooral soepeler door het water te gaan. We hebben helaas maar ruimte voor één les per week, daarom raden we aan om daarnaast nog zeker één keer per week extra te gaan zwemmen om het geleerde uit te proberen en aan de conditie te werken.

We hebben elke cursusronde plaats voor 30 deelnemers. De ervaring leert dat er veel vraag is, dus heb je interesse, laat het dan direct weten.

Kosten
Meedoen aan de winter- of najaarscursus kost € 140,-.   
Meedoen aan de binnen-/buiten-module kost € 80,-.

N.B. prijswijzigingen voorbehouden!

Verzekering
Een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren is verplicht bij deelname. 

Meedoen
Iedereen van 18 jaar en ouder die een zwemdiploma heeft, kan zich inschrijven. We splitsen tijdens de training de groep in beginners en gevorderden. De beginners krijgen de slag stap voor stap aangeleerd, de gevorderden zullen hun techniek verbeteren door middel van gerichte techniekoefeningen.

De beginnersgroep is geschikt voor iedereen die zwemmen leuk vindt en zelfstandig een paar banen achter elkaar zwemmen kan (Zwemdiploma B of C-niveau). 

De gevorderdengroep is geschikt voor iedereen die al borstcrawl kan zwemmen en sneller, beter en met minder moeite wil leren zwemmen. We denken hierbij aan triatleten, maar ook aan recreatieve zwemmers. 

Wil je graag meedoen, stuur dan een mail aan start-to-swim@dommelbaarzen.com en je krijgt het inschrijfformulier toegestuurd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze coördinator Hans Platteeuw, door een mailtje te sturen aan start-to-swim@dommelbaarzen.com of kijk op https://www.facebook.com/start2swimvught/.