Skip to content

Open water-trainingen

Open water

Open water

Zwemmen kun je in een zwembad, maar zeker zo goed in open water! In de periode van april tot en met september vind je De Dommelbaarzen dan ook regelmatig in onze ‘eigen’ IJzeren Man.

Het open water-seizoen 2020 is beëindigd, maar in april of mei 2021 gaan we vanzelfsprekend weer van start. Houd deze pagina in de gaten voor alle informatie over de seizoenstart.

Vught is in het rijke bezit van “De IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland die in de volksmond al snel “De IJzeren Man” heette. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie zolang er kolen ingegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “De IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren 70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook de Dommelbaarzen is aan “De IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Seizoen 2020 is afgesloten!

Ook in 2020 hebben we weer de mogelijkheid geboden om te gaan zwemmen in de IJzeren Man, vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van Het Strandhuys). Met het korter worden van de dagen en het kouder worden van het water zijn de mogelijkheden en animo een stuk beperkter geworden. Medio oktober hebben we dan ook onze reguliere trainingen stopgezet. In 2021 gaan we weer van start (waarschijnlijk in april of mei) houd de website in de gaten!

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Elk seizoen wordt er op min of meer vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer) gezwommen. We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Deze mail wordt ook gestuurd aan niet-leden, die in het voorgaande seizoen hebben mee gezwommen. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar owtrainingen@dommelbaarzen.com

Fotoalbum

Zwemmen is voor jong en oud, iedereen kan het leren!

ALGEMENE AGENDA

mei 2021

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NIEUWS

Meest recente berichten

  • Lockdown nog steeds van kracht – nu t/m 11 mei
    20 april 2021
    In de persconferentie van 20 april is door het kabinet gezegd, dat de lockdown voor binnensport opnieuw wordt verlengd, dit keer tot 11 mei 2021. Het zwembad blijft gesloten, we kunnen helaas dus nog
  • Lockdown opnieuw verlengd – nu t/m 15 april
    23 maart 2021
    Het kabinet heeft op 23 maart laten weten, dat de lockdown opnieuw wordt verlengd, dit keer tot en met 20 april 2021. Het zwembad blijft gesloten, we kunnen helaas dus nog steeds niet onze favoriete