Skip to content

Open water-trainingen

Open water

Open water

Zwemmen kun je in een zwembad, maar zeker zo goed in open water! In de periode van april tot en met september vind je De Dommelbaarzen dan ook regelmatig in onze ‘eigen’ IJzeren Man.

Seizoen 2022 is afgelopen (op een paar koude-bedwingers na…), maar in 2023 zullen we weer volop in open water zwemmen! Zie hieronder alle informatie om je t.z.t. aan te sluiten bij onze trainingen.

Vught is in het rijke bezit van “De IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland die in de volksmond al snel “De IJzeren Man” heette. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie zolang er kolen ingegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “De IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren 70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook de Dommelbaarzen is aan “De IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Seizoen 2022: reguliere trainingen zijn voorbij

Het reguliere open water-seizoen is medio september beëindigd. Er bestaat nog wel de mogelijkheid met enkele ‘die hards’ mee te zwemmen op zaterdagmiddag. Houd rekening met steeds lage watertemperaturen….!

In 2023 zullen we weer onze reguliere trainingen beginnen, waarschijnlijk in de maand mei (als de watertemperatuur 16 graden of hoger is). Onze reguliere trainingen vinden plaats in de IJzeren Man, vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van Het Strandhuys). Er zijn kleedkamers en warme douches beschikbaar.

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Seizoen 2022 is voorbij, maar ook in 2023 gaan we weer op vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer) zwemmen. We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Deze mail wordt ook gestuurd aan niet-leden, die in het voorgaande seizoen hebben mee gezwommen. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar bmo@dommelbaarzen.com.

Inschrijfformulier 2022

Fotoalbum

Zwemmen is voor jong en oud, iedereen kan het leren!

ALGEMENE AGENDA

maart 2023

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NIEUWS

Meest recente berichten

  • Contributie blijft ongewijzigd
    29 maart 2023
    Op dinsdag 28 maart jl. werd de Algemene Ledenvergadering gehouden in ons clubhuis aan de IJzeren Man. Eén van de onderwerpen op deze vergadering was het vaststellen van de begroting en de
  • Uitnodiging ALV 28-3-2023
    7 maart 2023
    Op 7 maart is de uitnodiging verstuurd voor de Algemene Ledenvergadering, die op dinsdag 28 maart a.s. in ons clubhuis aan de IJzeren Man wordt gehouden (aanvang 20:00 u). Heb je die mail niet