Open water

Open water

Open water

Bij zwemmen en zeker bij wedstrijdzwemmen denken mensen als eerste aan spartelen in een zwembad. Maar oorspronkelijk waren die er niet, later hier en daar een paar en ook nu nog heeft niet iedere plaats een zwembad. De meest natuurlijke plaats om te zwemmen is natuurlijk gewoon buiten, in een vaart, in zee of in een plas.

Vught is in het rijke bezit van “de IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland die in de volksmond al snel “de IJzeren Man” heette. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie zolang er kolen ingegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “de IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren 70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook de Dommelbaarzen is aan “de IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Ook dit jaar bestaat er weer de mogelijkheid om te gaan zwemmen in de IJzeren Man, vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van Het Strandhuys). In het gebouw zijn er kleedkamers, douches en toiletten. Alle meerderjarige leden hebben aan het begin van het seizoen een mail gehad met uitgebreide informatie over de trainingsmogelijkheden en de spelregels voor het in bruikleen krijgen van een eigen sleutel voor het terrein. Geen mail gehad? Stuur dan een bericht aan owtrainingen@dommelbaarzen.com.

Wellicht ten overvloede: er wordt geen zweminstructie gegevens tijdens deze trainingsmogelijkheden en er is geen centraal toezicht. Je zwemt voor eigen risico. Wel wordt er meestal in groepen gezwommen, waarbij er op afgesproken punten op elkaar gewacht wordt.

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Evenals vorig seizoen wordt er ook dit jaar op min of meer vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer) gezwommen. We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Deze mail wordt ook gestuurd aan niet-leden, die in het voorgaande seizoen hebben mee gezwommen. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar owtrainingen@dommelbaarzen.com

Sponsoren

  • Open water
  • Open water

Fotoalbum

Zwemmen is voor jong en oud; iedereen kan het leren!

ALGEMENE AGENDA

oktober 2019

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NIEUWS

Meest recente berichten