Skip to content

Open water-trainingen

Open water

Open water

Zwemmen kun je in een zwembad, maar zeker zo goed in open water! In de periode van april tot en met september vind je De Dommelbaarzen dan ook regelmatig in onze ‘eigen’ IJzeren Man.

Het open water-seizoen 2020 is beëindigd, maar in de loop van mei 2021 gaan we waarschijnlijk weer van start. Houd deze pagina in de gaten voor alle informatie over de seizoenstart.

Vught is in het rijke bezit van “De IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland die in de volksmond al snel “De IJzeren Man” heette. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie zolang er kolen ingegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “De IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren 70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook de Dommelbaarzen is aan “De IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Seizoen 2021 komt eraan!

Ook in 2021 gaan we weer de mogelijkheid bieden om te gaan zwemmen in de IJzeren Man, vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van Het Strandhuys). Helaas gooit Corona nog steeds roet in het eten wat betreft de beschikbaarheid van kleedkamers en douches. Maar met wat improvisatie kunnen we toch weer trainingsmogelijkheden aanbieden, waarbij de tassen en handdoeken droog liggen.

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Elk seizoen wordt er op min of meer vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer) gezwommen. We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Deze mail wordt ook gestuurd aan niet-leden, die in het voorgaande seizoen hebben mee gezwommen. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar owtrainingen@dommelbaarzen.com

Fotoalbum

Zwemmen is voor jong en oud, iedereen kan het leren!

ALGEMENE AGENDA

juni 2021

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

NIEUWS

Meest recente berichten

  • Versoepelingen van de lockdown per 19 mei
    17 mei 2021
    Vandaag, maandag 17 mei, heeft het kabinet besloten om enkele versoepelingen door te voeren op de lockdown-maatregelen. De binnenzwembaden mogen weer open, zonder dat er echter van de douches gebruik
  • Lockdown duurt maar voort…. nu t/m 18 mei
    13 mei 2021
    Inmiddels weten we uit de persconferentie van 11 mei dat het kabinet op maandag 17 mei beslist of per woensdag 19 mei de lockdown gedeeltelijk versoepeld wordt. Dan zou per die datum het zwembad weer