Skip to content

Open water-trainingen

image3

Open water

Zwemmen kun je in een zwembad, maar zeker zo goed in open water! In de periode van april tot en met september vind je De Dommelbaarzen dan ook regelmatig in onze ‘eigen’ IJzeren Man.

Op maandag 27 mei is seizoen 2024 officieel begonnen. Zie hieronder alle informatie om je aan te sluiten bij onze trainingen.

Vught is in het rijke bezit van “De IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland. Deze machine heette in de volksmond al snel “De IJzeren Man”. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie, zolang er kolen in gegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “De IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren ’70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook De Dommelbaarzen is aan “De IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Seizoen 2024

Sinds maandag 27 mei hebben we weer onze reguliere trainingen in de IJzeren Man. We starten vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van het IJzeren Man Strandhuys). Er zijn kleedkamers en warme douches beschikbaar.

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Ook dit seizoen zwemmen we weer op vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer). We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden, die nog niet als open water-lid in de administratie staan, een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar bmo@dommelbaarzen.com.

Inschrijfformulier 2023

Informatiebrief seizoen 2023

Veiligheidsprotocol en reglement gebruik terrein IJM

Schema seizoensactiviteiten 2023

 

image10
image2
IMG_7928

Zwemmen in open water of binnenbad doe je bij De Dommelbaarzen!

NIEUWS

Meest recente berichten

  • Maandag 28 augustus: start nieuwe seizoen
    27 augustus 2023
    In de week van maandag 28 augustus starten de trainingen in het binnenbad weer. Alle trainingen beginnen weer op de gebruikelijke dagen en tijden. Voor de Masters-groep op zaterdag verandert wel het
  • Zomerstop en start nieuwe seizoen
    9 juli 2023
    Laatste trainingen van het seizoen 2022-2023 De laatste trainingen van seizoen 2022-2023 zijn op de volgende dagen:• Masters zaterdag – 8 juli 2023• Masters maandag – 10 juli 2023•

ALGEMENE AGENDA

juli 2024

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31