Skip to content

Open water-trainingen

Open water

Open water

Zwemmen kun je in een zwembad, maar zeker zo goed in open water! In de periode van april tot en met september vind je De Dommelbaarzen dan ook regelmatig in onze ‘eigen’ IJzeren Man.

Ook dit jaar zullen we weer gaan zwemmen, maar het seizoen is nog niet gestart. We wachten nog even op wat warmer water. Hieronder vind je alvast alle informatie om je t.z.t. aan te kunnen sluiten bij onze trainingen.

Vught is in het rijke bezit van “De IJzeren Man”, een meertje dat in 1890 is uitgegraven door de eerste stoomgraafmachine van Nederland die in de volksmond al snel “De IJzeren Man” heette. De machine was immers de vervanging van de man met schop en kruiwagen die tot dat moment ontgravingen deed, met het bijkomend voordeel dat hij doorwerkte zonder vakantie zolang er kolen ingegooid werden…

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden er al zwemwedstrijden in “De IJzeren Man” gehouden en tot in de jaren 70 was de IJzeren Man het zwembad van Vught. Ook de Dommelbaarzen is aan “De IJzeren Man” ontstaan.

Open water zwemmen

bij De Dommelbaarzen

Seizoen 2022: nog even geduld….

“Maart roert zijn staart” en “April doet wat hij wil”….. Na een paar zonnige weken in maart is de luchttemperatuur inmiddels weer gezakt tot winterse waarden. Voorlopig is de start van het open waterseizoen dan ook nog niet aan de orde. Via deze pagina houden we jullie op de hoogte. Als de watertemperatuur boven de 14 graden komt, dan kunnen we de voorbereidingen starten. Hieronder lees je alvast de algemene informatie over het open waterzwemmen bij De Dommelbaarzen.

Wij houden reguliere trainingen in de IJzeren Man, vanaf het terrein bij ons verenigingsgebouw (links van Het Strandhuys), met kleedkamers en warme douches.

Trainingen

Reguliere trainingen op maandag, donderdag en zaterdag
Ook in seizoen 2022 zal er waarschijnlijk weer op vaste dagen en tijden (behoudens onvoorziene omstandigheden en slecht weer) gezwommen worden. We zijn en blijven een vereniging, dus zwemmen in clubverband blijft een belangrijke activiteit. De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag en starten om 19:30 u (ma. en do.) of 17:00 u (za.). De poort gaat open om ongeveer 10-15 minuten vóór aanvang (wees s.v.p. op tijd! Speciaal voor de zwemmers in wetsuit: zorg dat je bij aanvang van de training het pak aan hebt.). Er is een groeps-app waarin aangegeven wordt of de training doorgaat. Deze groeps-app is ook bedoeld voor het maken van afspraken buiten de reguliere trainingen om. Zo kunnen sleutelhouders en overige leden gemakkelijk een groepje vormen om samen te gaan zwemmen.


Afwijkingen op de reguliere trainingsdagen en -tijdstippen worden kenbaar gemaakt via de Whatsapp-groep! Ook wanneer er vooraf al besloten wordt dat een training niet doorgaat, bijvoorbeeld in verband met slecht weer, dan wordt dat in de groeps-app bekend gemaakt. Het is ook mogelijk dat er extra trainingen op andere dagen en/of tijdstippen plaatsvinden. Ook dat wordt via de Whatsapp-groep gedeeld.

More

Wanneer en

waar inschrijven

Aan het begin van het open water-seizoen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder een mail met alle informatie over deelname, kosten en trainingstijden. Deze mail wordt ook gestuurd aan niet-leden, die in het voorgaande seizoen hebben mee gezwommen. Heb je geen informatie ontvangen, stuur dan een mail naar bmo@dommelbaarzen.com.

Inschrijfformulier 2021

Fotoalbum

Zwemmen is voor jong en oud, iedereen kan het leren!

ALGEMENE AGENDA

mei 2022

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NIEUWS

Meest recente berichten

  • Uitnodiging ALV 2022
    16 mei 2022
    Op dinsdag 31 mei 2022 zal de Algemene Ledenvergadering gehouden worden in het clubhuis bij de IJzeren Man. Aanvang 20:00 uur aan de Boslaan 43. De officiële uitnodiging is op 16 mei om ca. 14:50 u
  • Update Corona-maatregelen 18-2-2022
    18 februari 2022
    Beste leden, Op dinsdag 15 februari heeft het kabinet aangekondigd, dat er diverse versoepelingen plaatsvinden van de Corona-maatregelen. Voor ons betekent dat het volgende: Het Corona Toegangsbewijs