Skip to content

Masters

Masters

Masters

Je bent ouder dan 18 jaar maar nog niet klaar met het hard zwemmen? Of je hoeft niet per se meer harder te zwemmen, maar langzamer zou ook jammer zijn? Dan is het Masterszwemmen iets voor jou.

De Masters van De Dommelbaarzen trainen op de volgende tijden:

Dag

Start

Eind

Maandag

20.00

21.00

Zaterdag

17.00

18.00

De training op maandag is in Feel Fit Center Vught, op zaterdag zwemmen we in het Sportiom in ‘s-Hertogenbosch.

Zwemmen bij een vereniging geeft meer voldoening dan wanneer je ‘zo maar’ af en toe wat baantjes trekt. Het brengt regelmaat in de gang naar het zwembad en door tips van je medezwemmers en af en toe een techniektraining onder deskundige begeleiding wordt de zwemtechniek verbeterd. Verder doe je sociale contacten op met mensen die dezelfde interesse hebben. Het masterzwemmen heeft in Nederland duizenden beoefenaars. Van 20 tot 90 jaar en zelfs nog ouder!

Bij De Dommelbaarzen zwemmen de Masters een uur per training, afhankelijk van het niveau wordt er per keer 2 tot 3 km gezwommen. Wil je minder intensief bezig zijn, dan hebben we ook de mogelijkheid van trimzwemmen.

Voor meer informatie of aanmelding voor een proefles, stuur een  mail naar masters@dommelbaarzen.com.

Hoe kun je je inschrijven?
Heb je het allemaal gelezen en wil je inderdaad met hard zwemmen bezig blijven? Ben je ouder dan 18 jaar? Dan ben je hier op de juiste plaats. Ga dan naar de pagina Ledeninformatie voor het inschrijfformulier. In overleg met de coördinator Masters wordt dan gekeken waar je in kan stromen. Dat is afhankelijk van je zwemniveau bij start en van je eigen voorkeur (zaterdag, maandag of beiden) en of er direct plaats is.

Wedstrijden

Er zijn masters die alleen voor het verbeteren van hun conditie wekelijks één of twee keer zwemmen. Er zijn echter ook masters die meer willen. Zij willen hun vooruitgang wel eens testen. Dan kun je meedoen aan speciaal voor masters georganiseerde wedstrijden. Er zijn heel veel evenementen op regionaal, nationaal, Europees en wereldniveau. Daarbij worden afstanden gezwommen van 25 meter tot 5 kilometer. En voor de echte ‘die hards’ zijn er nog langere afstanden. Als master zwem je tegen leeftijdgenoten. De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar: 25-29, 30-34, enzovoort.

De meeste Masters die bij De Dommelbaarzen zwemmen doen dat niet met het oogpunt van het zwemmen van masterwedstrijden. Een deel doet het puur voor het plezier, een ander deel gebruikt het als ondersteunende training bij andere sporten zoals de triatlon.

Een andere mogelijkheid om je opgedane vaardigheden in de praktijk te brengen is het meedoen aan Open Water-wedstrijden en prestatietochten. Veel Masters trainen mee in de IJzeren Man, zie het onderdeel Open Water.

Iedereen kan meedoen, ook al heb je in je jeugdjaren nog nooit aan wedstrijden meegedaan. Er zijn zeker voor de kortere afstanden geen beperkingen, zoals limieten. Immers, het internationale mastermotto is: “fitness, friendship and understanding”.

Overigens zijn er ook master-disciplines in waterpolo, schoonspringen, en synchroonzwemmen. Deze specialisaties worden bij De Dommelbaarzen niet aangeboden.

 

Voor meer informatie of aanmelding voor een proefles, stuur een  mail naar masters@dommelbaarzen.com.